روش یوگای اشتانگا
یوگای اشتانگا علم و تمرینی است که در زمانی بیش از یک دوره هزار ساله تکامل یافته است و رشد اخلاقی، جسمانی، عقلی، احساسی و روحی را مورد بحث قرار می دهد. واژه اشتانگا که به معنی (هشت شاخه) می باشد ، توسط پتنجلی، دانشمند بزرگ هندی، در حدود دویست سال قبل از میلاد مسیح اختراع شد. او اولین استاد یوگا بود که راه کار های یوگا را تنظیم نمود و سیستم هشت شاخه او، همانطور که امروزه تمرین میشود، مجموعه اقدامات منظمی را که از طریق آن هنر آموزان این رشته ورزشی بتوانند به منظور دست یابی به حالت های مختلف یوگا پیشرفت کنند.
در این متن، یوگا به معنی یکی کردن یا یگانگی ذهن، جسم و روح انسان می باشد که به تحقق شخصیت فردی منتهی می شود.
برای دست یابی به چنین یگانگی ای، ابتدا ضروری است که ذهن را تحت کنترل در آ ورده و محرک ها و دست پاچگی های غیر ضروری که مانعی در راه رسیدن به روشنایی هستند،را برطرف کرد. از میان سیستم هشت شاخه یوگای اشتانگا، شاخه سوم،آسانا(وضعیت بدنی) می باشد. این بخش تمرین،عالی ترین نوع یوگا و بهترین وسیله ایست که به وسیله(رشته تنفسی)ذهن و جسم را به هم مرتبط می کند. در این روش ، تنفس، کلید تمرکز ذهن می شود.
هشت شاخه اصلی اشتانگا
هر شاخه به منزله مرحله یا قدمی در امتداد مسیر تحقق شخصیت می باشد. در آداب و رسوم نشات گرفته از این متن قدیمی، هر شاخه یوگا دارای نظمی دقیق است که مهارت آموزان یوگا می بایست از طریق آن پیشرفت کنند.

هشت مرحله یوگا عبارتند از:
1- یاما(پرهیز)
2- نیاما(تزکیه نفس و بررسی)
3- آسانا(وضعیت بدنی)
4-پرانا یاما(کنترل تنفس)
5- پراتی آهارا(غلبه بر احساسات)
6- دهارانا(تمرکز ذهن)
7- دهیانا (کنترل احساسات)
8-سامادهی (اندیشه، تحقق شخصیت یا حالت خوش)
پتنجلی از طریق نوشته هایش به ما می آموزدکه تمام این مراحل می بایست به منظور پاک نمودن و متحد کردن ذهن، جسم وروح، به نوبت مورد توجه و تمرین قرار بگیرند که در انتهای راه، دستیابی به ثمره درخت یوگا برای هر فرد امکان پذیر می شود.
به دلیل اینکه درک مفاهیم زیر بنایی دو شاخه اول و دوم، یعنی یاما و نیاما، در ابتدا برای افرادی که از زمان تولد، غرق در آداب ورسوم وفلسفه شرقی نشده اند، جویس ابتدا دانش آموزان غربی خود را با آسانا، شاخه سوم آشنا می کنند؛زیرا از طریق نظم مورد نیاز و تمرین آسانا است که هنر آموزان شروع به یاد گیری ودرک اهمیت کنترل تنفس می کنند.
هنر آموزان از طریق انجام دادن تنفس اوجایی شفافیت ذهن را تجربه می کنند، که با این تجربه، توانایی اندکی به دست می آورند تا درباره پیشرفت شاخه های اول و دوم یوگا تفکر کنند.
امتیاز : |
40 |
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 4 |
|