
استفاده از هورمون های رشد در دوز بالا و خودسرانه که معمولأ میان ورزشکاران رشته بدنسازی هم شایع است، عوارض مختلفی از جمله بزرگ شدن قلب، آریتمی قلبی، ضخیم شدن عضلات دیواره قلب و حتی در مواردی هم مرگ ناگهانی را به دنبال خواهد داشت.
متأسفانه ورزشکاران از هورمون های رشد با دوز سوپرافیزیولوژیک استفاده می کنند و به همین دلیل دچار عوارض فراوان ناشی از مصرف آنها می شوند. منظور از دوز سوپرافیزیولوژیک، دوزی بالاتر از حدمعمول و تجویز شده به وسیله پزشکان برای افرادی است که دچار کمبود هورمون رشد هستند و به مصرف چنین داروهایی نیاز دارند.
علاوه بر اینها، استفاده خودسرانه و بی رویه از هورمون رشد می تواند باعث افزایش میزان فشارخون و فشار داخل مغزی مصرف کننده و ابتلا به سردرد هم بشود
. عوارض مصرف خودسرانه استروییدهای آنابولیک که ترکیب هایی مشتق از آندروژن ها محسوب می شوند هم مانند عوارض ناشی از مصرف هورمون های رشد هستند. البته استروییدهای آنابولیک انواع مختلف و هر کدام عوارض مخصوص به خود را دارند. مثلأ شکل های خوراکی این داروها، فرد را دچار عوارض کبدی، انسداد در مسیر جریان صفرا در کبد و خونریزی های داخل کبد می کند.
مصرف این داروها می تواند در کنار افزایش فشارخون و بالا بردن ریسک ابتلا به بیماری های قلبی، باعث بزرگ شدن سینه ها، تحلیل رفتن بیضه ها و کاهش تولید اسپرم هم بشود.
نگاه فوق تخصص بیماری های غدد
دکتر سید محسن خوش نیت
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
امتیاز : |
00 |
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0 |
|
تعداد بازديد :
3355
ارسال شده در: ساعت
نویسنده:
علیرضا عبادی
نظرات
(0)
موضوع:
بدنسازی و تناسب اندام,
برچسب ها :
عوارض هورمون رشد در بدنسازان,
هورمون رشد در بدنسازان,
عوارض هورمون رشد,
بدنسازان,
هورمون رشد,
ورزشکاران رشته بدنسازی,
رشته بدنسازی,
افزایش فشارخون,
بدنساز,