شربتهای موثر در رفع تشنگی

ماءالشعیر، شربت لیمو، شربت نارنج و یا شربت سکنجبین که در رفع عطش روزه داران بسیار مطلوب و موثر است، بهره برد.
ماءالشعیر
موسوی ماءالشعیر را بهترین رفعکننده تشنگی روزه داران دانست و در توضیح تهیه آن گفت: مقداری جو را با ۱۰-۱۵ برابر آب بخیسانند و روی حرارت قرار دهند، به محض شکفته شدن جوها، آن را از روی حرارت برداشته و صاف کنند و سرد کرده و نیم گرم بنوشند.
این شربت در تسکین تشنگی تأثیر بسیار دارد؛ به علاوه ماءالشعیر خلطهای سوخته و نامناسب را از بدن خارج میکند.
شربت لیمو
شربت لیمو نیز از بهترین نوع مایعات برای رفع تشنگی است، مقداری شکر را در ظرفی بریزند و آنقدر آبلیموی تازه بر آن بفشارند که رویش را بگیرد، سپس یک شبانه روز مخلوط را در ظرفی در بسته در دمای معمولی نگهداری کنند، سپس صاف کرده و با قدری دیگر آب لیمو، روی حرارت به قوام آورند. مایه شربت فوق را در هنگام مصرف با آب رقیق کرده و بنوشند.
شربت نارنج و بالنگ
شربت نارنج یا بالنگ نیز در رفع تشنگی مفید است که برای تهیه آن باید آب بالنگ یا آب نارنج را به مقدار ۴۰۰ گرم با دو سوم آن شکر بر روی حرارت ملایم به قوام آورندو موقع مصرف رقیق کرده و بنوشند. این شربت علاوه بر رفع عطش مقوی قلب و مغز بوده و مانع اخلاط در بدن میشود.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین ساده را نیز در رفع عطش در این ماه مؤثر دانست میتوان در هنگام مصرف کمی تخم خرفه نیز به آن اضافه کرد.
آبمیوه و میوههای ضد عطش
وی علاوه بر این آب انواع میوهها از جمله انار، سیب، به و گلابی ضمن مناسب بودن در تقویت معده برای رفع تشنگی در این ماه بسیار کارآمد ذکر نمود و افزود: مصرف میوههایی از جمله خیار، هندوانه، خربزه، انگور، گلابی و زردآلوی تازه یا برگه زردآلو خیسانده در آب و آلبالو در ماه رمضان نیز برای جلوگیری از تشنگی در طول روز مفید است و البته باید توجه داشت که مصرف میوهها باید حداقل ۱-1/5 ساعت با زمان غذا خوردن فاصله داشته باشد.
همچنین بهتر است از سبزیجاتی از جمله کاهو و برگ خرفه به صورت خام و پخته در این ماه استفاده شود.
تدابیر رفع عطش در ماه مبارک رمضان:
الف) تدابیر سحر:
- خوردن خورشهای همراه با آلو و زرشک
- پرهیز از خوردن چربیها و خوراکیهای چرب
- پرهیز از خوردن میوههای گرمسیری چون موز و انبه (و کمتر آناناس) که زیادهروی در خوردن آنها موجب افزایش غلظت خون میشود
- نوشیدن شربتهای سرکهشیره، سکنجبین یا شربت آبلیمو یا شربت بیدمشک با گلاب یا آب آلو، تمر یا زرشک
- نوشیدن عرق کاسنی به تنهایی یا همراه با یک قاشق چایخوری تخم خرفه
- نوشیدن ماءالشعیر طبّی به جای آب و چای
ب) تدابیر طول ساعات روزهداری:
- بوییدن سیب گلاب، خیار، لیمو
- اسپری کردن گلاب خنک در فضای اتاق، شستشوی سر و گردن و سینه با آب خنک
- تنفس هوا و نسیم خنک که حرارت زاید قلب را کاهش میدهد
- خواب روزانه حدود یک ساعت که بهتر است در حدود پیش از ظهر باشد یا دستکم نزدیک غروب آفتاب نباشد
- بوییدن گلاب یا پاشیدن آن بر روی صورت (یا اسپری کردن آن) که موجب تقویت قوای عالی بدن میشود
ج) تدابیر افطار:
- پرهیز از خوردن چربیها و خوراکیهای چرب
- پرهیز از خوردن میوههای گرمسیری چون موز و انبه (و کمتر آناناس) که زیادهروی در خوردن آنها موجب افزایش غلظت خون میشود
- مصرف شربتهای سرکهشیره، سکنجبین یا شربت آبلیمو
- مصرف کمتر شیرینیها، بهویژه شیرینیهای قنادی چون زولبیا و بامیه یا پشمک و محدود کردن مصرف آنها به برطرف کردن هوس
- پرهیز از مصرف زیاد خرما در مناطقی که درخت نخل رشد نمیکند (در مناطق خرماخیز، بیشتر خوردن آن منعی ندارد.)
- نوشیدن ماءالشعیر طبّی به جای آب و چای
- مصرف گلاب، هم برای تقویت معده و دهانه آن، و هم برای تقویت ارواح و قوا
منابع: پیک شفا - تندرستان و...
امتیاز : |
00 |
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0 |
|
تعداد بازديد :
2881
ارسال شده در: ساعت
نویسنده:
علیرضا عبادی
نظرات
(0)
موضوع:
طب ایرانی - اسلامی,
برچسب ها :
رفع عطش,
رفع تشنگی,
ماءالشعیر,
رفعکننده تشنگی,
تسکین تشنگی,
شربت لیمو,
شربت نارنج,
شربت سکنجبین,
آبمیوه ضد عطش,
عطش ماه رمنضان,