آب کردن چربی های زیر شکم ، رشد عضلانی بدن ، تناسب اندام ، منبع تولید انرژی و توان بسیار عالی و تقویت کننده ی بسیار موثر سیستم دفاعی بدن است .از جمله خواص اين روغن خوراكي است...
امیر المومنین امام علی (ع) در این باره می فرمایند :
(( اين روغن بیماری را از بدن بیرون می برد ،مردم به هیچ چیز بهتراز آن و قرائت قرآن درمان نجسته اند.))
روغن شحم گاو :
روغن شحم گاو به روغن چربی اطراف قلوه گاه گاو اطلاق می شود که روغن بسیار لطیفی است.
خواص روغن شحم گاو:
آب کردن چربی های زیر شکم ، رشد عضلانی بدن ، تناسب اندام ، منبع تولید انرژی و توان بسیار عالی و تقویت کننده ی بسیار موثر سیستم دفاعی بدن است .
امیر المومنین امام علی (ع) در این باره می فرمایند :
(( پیه هم اندازه خود ، بیماری را از بدن بیرون می برد ،مردم به هیچ چیز بهتراز روغن حیوانی و قرائت قرآن درمان نجسته اند.))
روغن شحم در طب اسلامي - سنتي
در اطراف قسمت های مختلف بدن گاو چربی های خاصی شکل می گیرد که به آنها پیه یا شحم گفته می شود . در طب سنتی ایران و در طب اسلامی به خوردن روغن هایی که منشأ حیوانی دارند مثل روغن پیه بسیار تأکید و سفارش شده است و در میان پیه ها پیه ی قلوه گاه چون از لطافت بیشتری برخوردار است همواره مطلوب تر بوده و از اهمیت خاصی برخوردار است . از جمله خواصی که برای روغن پیه ی قلوه گاه گاو گفته شده ، آب کردن چربی های زیر شکم ، رشد عضلانی بدن ، تناسب اندام ، منبع تولید انرژی و توان بسیار عالی و تقویت کننده بسیار مؤ ثر سیستم دفاعی بدن است. امیرالمؤمنین امام علی (ع) در این باره می فرمایند :«پیه هم اندازه خود بیماری را از بدن بیرون می برد، مردم به هیچ چیز بهتر از روغن حیوانی و قرائت قرآن درمان نجسته اند» .
از این روایت دو نکته مهم برداشت می شود : 1- مصرف پیه گاو برای بیماران با حفظ اعتدال مورد تأکید است. 2- کنار هم قرار گرفتن روغن حیوانی و قرائت قرآن درکنار یکدیگر نشانه ای از تأثیر بسیار زیاد روغن حیوانی در سلامت انسان است . روایت دیگری از امام صادق (ع) بر تأثیر روغن پیه ی قلوه گاه گاو همراه با برنج در رشد و تقویت بدن تأکید دارد .
خارج شدن روغن گاو از ايران و واردات داروي تهيه شده از آن!
دکتر مهدی فهیمی رئیس انستیتو بین المللی طب سنتی ایرانیان ماد در مجموعه سفیر سلامت در مورد پیه گاو می گوید : « شاید جهان غرب برای پیشرفت خود از برداشت هیچ نکته ای از شرقی ها خصوصاً جهان اسلام فرو گذار نکردند ... و در حال حاضر چیزی را به ما می دهند که توصیه ی پیشوایان ما بوده است ، به عنوان نمونه ، از امام صادق (ع) سؤال شد : چه پیه ای هست که اگر ما آن را بخوریم مفید باشد ؟ امام می فرمایند : مصرف پیه ی گاو که وقتی وارد بدن بشود ، هم تراز خود بیماری را از بدن بیرون می کند . در کشور ما کسی به این نکته توجه نکرده است ، این کالای با ارزش خیلی ارزان از کشور ما خارج می شود ، ولی کشور سوئیس به این مسئله پرداختـه و دارویـی را آماده کرده است که متخصصین روماتولوژیست و ارتوپد ما آن را زیـاد تجویز می کنند و نام آن سلدرین است ، اما مایه ی اصلی این دارو پیه ی گاو است و این یک نمونه از مطالعات کاربردی غربی ها روی احادیث پیشوایان است » . همچنین در جای دیگر می گوید : «یکی از اجزای اصلی غذاهای امروزی روغن هاست ... آن چیزی که بسیار حائز اهمیّت است روغن های حیوانی است ... مصرف روغن های حیوانی در طب سنتی بسیار تأکید می شود یعنی حجم کم اما کیفیت خوب ... مثل روغن های پیه و دنبه ، این روغن ها در حجم کم می تواند انرژی بسیار بالایی را به وجود بیاورد ... » .
بهترين روغن مفيد براي انسان
دکتر حسین روازاده رئیس مؤسسه پژوهشی درمانی احیای طب جامع ایرانیان و پزشک با تجربه در زمینه تغذیه ی انسان می گوید : « این روغن یکی از بهترین روغن های مفید برای انسان است و برای آب کردن چربی زیر شکم و تناسب اندام استفاده ی خوراکی از آن توصیه شده است » .
طریقه ی مصرف و نگهداری : روغن پیه ی گاو را می توان برای سرخ کردنی ها ، خورش ها ، پلو ها ، برنج و همراه با عسل ، شیره ی انگور و ... مصرف کرد و توصیه شده که ابتدا آن را در ظرفی حرارت داده تا مایع شود و سپس مصرف کنید . بهتر است روغن پیه را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید .
طرز تهیه روغن شحم گاو
روغن شحم گاو روغن بسیار لطیفی است و زود آب می گردد.
برای این که نسوزد و خوب آب شود باید همراه آن، مقداری از روغن های جاهای دیگر داخل شکم گاو که جزء احشاء است و کمی مقاوم تر از روغن اطراف قلوه می باشد نیز اضافه نمایید.
مثلاً به ازای یک کیلو چربی اطراف قلوه، دویست گرم نیز چربی احشاء را داخل ظرفی ریخته و بگذارید با شعله سوزنی کم کم آب شود.
بعد از آب شدن، روغن را از صافی بگذرانید و در یخچال نگهداری نمایید.
مزایای روغن حيواني نسبت به روغن نباتی ؟
اخرین تحقیقات علمی دنیا نشان می دهد که اسید آراشیدونیک روغنهای حیوانی سبب افزایش HDL و کاهش LDL می شود.
از نظر طب اسلامی وطب سنتی خواص روغن حیوانی بیشمار است.
از آن جمله می توان به:
استخوانسازی. کاهش غلظت خون. کاهش چربیهای زاید شکم. شادابی و سفیدی پوست و سمزدایی از بدن اشاره کرد. تغذیه ی سلولهای خود عضله ی قلب از اسیدهای چرب است که تنها در روغن حیوانی به وفور یافت میشود. یکی از ارکان طول عمر وجوانی پایدار از نظر طب سنتی مصرف مداوم روغن حیوانی است.
به فرموده پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم سن انسان که به پنجاه سال رسید سزاوار نیست که شب را روز کند و شکمش از روغن گاو خالی باشد. (البته مصرف روغن گاو برای جوانان هم بسیار مفید میباشد و مقصود از این سخن ضرورت مصرف این روغن برای کهنسالان میباشد)
امام صادق (ع) فرمود: به همان اندازه که روغن حیوانی مصرف میشود. به همان اندازه چربی از بدن شما دفع می شود (یا می سوزد) یکی از بهترین درمانهای چاقی مصرف مداوم روغن حیوانی با غذاهاست.
جایگزین روغن حیوانی . روغن زیتون، کره حیوانی اصلی، روغن دنبه و روغن کنجد است.
ذکر این مطلب به جاست که روغنهای گوسفندی به علت دیر هضم بودن و سنگینی باید کمتر مصرف شوند اما روغنهای گاوی مشکلی ندارند.
اگر احیانا دچار مشکلات خونی مانند قند خون، فشار خون، چربی خون و این قبیل بیماریها هستید مصرف روغن و کره گاوی را به مقدار کم به شما توصیه میکنیم، مطمئن باشید ضرر نمیکنید زیرا علت اصلی این امراض مصرف روغن هاي صنعتي جامد و مايع است...
منابع :
1- مجموعه ی صوتی و تصویری سفیر سلامت (سخنرانی دکتر مهدی فهیمی)
2- کتاب دانش نامه ی احادیث پزشکی (محمدی ری شهری)
3- سایت رسمی مؤسسه ی احیای طب جامع ایرانیان (www.ravazadeh.com)
4- احياي سلامت اصفهان
امتیاز : |
23 |
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 2 |
|
تعداد بازديد :
35084
ارسال شده در: ساعت
نویسنده:
علیرضا عبادی
نظرات
(0)
موضوع:
تغذیه ورزشی و تغذیه صحیح,
طب ایرانی - اسلامی,
برچسب ها :
روغن پیه,
تناسب اندام,
دارو از روغن گاو,
بهترين روغن,
روغن مفيد,
شحم گاو,
خواص روغن ها,
مضرات روغن ها,
روغن بدنسازي,
روغن چربي سوز,
روغن كاهش وزن,
رژيم چربي سوز,
رژيم غذايي چربي,
روغن حيواني,
خواص روغن حيواني,
مضرات روغن نباتي,