تکنولوژی فکر و نقش آن در علوم ورزشی
تفکر عبارت است از سیر درونی یا حرکت از مقدمات به نتیجه و از معلوم به مجهول و اساس تفکر علم است.
به همین جهت می گویند امر به چیزی امر به مقدمه آن نیز هست پس با دعوت به تفکر به سرمایه تفکر یعنی کسب معلومات صحیح نیز امر شده است.و در این راستا قدرت جسمانی و اندامی سالم و تنومند می تواند انسان را در رسیدن به این مجهولات یاری نماید همچنین.
طالوت و نیرومندی جسمانی
از جمله مواردی که نیرومندی جسمانی به عنوان یک مزیت و امتیاز در قرآن ذکر شده، داستان طالوت و قوم بنی اسرائیل است.
قوم یهود که در زیر سلطه فرعونیان، ضعیف و ناتوان شده بودند، بر اثر رهبری های خردمندانه حضرت موسی علیه السلام از آن وضع اسف انگیز نجات یافته و به قدرت وعظمت رسیدند، ولی پس از مدتی دچار غرور شده و دست به قانون شکنی زدند، و به همین جهت، سرانجام از قومجالوت که در ساحل دریای روم، بین فلسطین و مصر می زیستند- شکست خورده و ۴۴۰ نفر از شاه زادگانشان نیز به اسارت جالوتیان در آمدند.
این وضع، چندین سال ادامه داشت، تا آن که خداوند پیامبری به نام &#۰۳۹;اشموئیل&#۰۳۹; را برای نجات و ارشاد آن ها برانگیخت. بنی اسرائیل گرد او اجتماع نموده و از او خواستند رهبر و امیری برای آن ها انتخاب کند، تا همگی تحت فرمان و هدایت او، با دشمن نبرد کنند و عزت از دست رفته خویش را باز یابند.
اشموئیل به درگاه خداوند روی آورده و خواسته قوم خود را به پیشگاه حضرت احدیّت عرضه داشت، به او وحی شد که طالوت را به پادشاهی ایشان برگزیدم:
وَ قالَ لَهُم نَبِِِیِهُم اِنَّ اللهَ قََََد بَعَثَ لَکُم طالُوتَ مَلِکاً؛
و پیامبرشان به آن ها گفت: خداوند، طالوت را برای زمام داری شما مبعوث [و انتخاب] کرده است.
از آن جا که طالوت مردی کشاورز بوده و توانایی مالی چندانی نداشت، اشراف با انتخاب وی مخالفت نمودند:
قالُوا اَنّی یکُونُ لَهُ المُلکُ عَلُینا وَ نَحن اَحَقُّ بِِالمُلکِ مِنُه وَ لَم یُوتَ سَعَهًٔ مِنَ المالِ؛
گفتند: چگونه او برما حکومت داشته باشد، با این که ما از او شایسته تریم؟ و او ثروت زیادی ندارد.
او نه ثروت و قدرت مالی دارد و نه موقعیت اجتماعی و خانوادگی، زیرا از خاندان نبوت و پیامبری نبوده و از خاندان پادشاهی نیز نیست. اشموئیل در پاسخ گفت:
اِنَّ اللهَ اصطَفیهُ عَلیکُم وَ زادَهُ بَسطَهًٔ فِی العِلمِ وَ الجِسمِ
خداوند او را بر شما بر گزیده و علم و [قدرت] جسم او را وسعت بخشیده است.
چنان که ملاحظه می شود، اشموئیل پیامبر دو خصلت گسترش علمی و توانایی جسمی را بر دو خصوصیت دیگر، یعنی قدرت مالی و افتخارات نژادی و نسبی، فضیلت و ترجیح می دهد و دارنده این دو خصلت را برای احراز مقام رهبری شایسته تر می داند، در این جا قدرت بدنی با صراحت به عنوان یک مزیت و فضیلت مطرح شده و در کنار علم و قدرت علمی قرار گرفته و با آن مقایسه شده است. هنگامی اهمیت این مقایسه روشن می شود که با اهمیت علم و تفکراز دیدگاه اسلام آشنا شویم.
تفکر در روایات
روایات هم مانند قرآن از دو راه جامعه بشری را دعوت به تفکر می کنند :
▪ هم در خود روایات عنوان تفکر و تعقل مطرح می شود مانند ((تفکر ساعهٔ خیر من عبادهٔ سنهٔ))
▪ گاهی نیز معارف برهانی در روایات ارائه می شود که ادراک آن بدون تفکر و تعقل ممکن نیست.
ضرورت تفکر از دیدگاه قرآن
قرآن انسانها را از پیروی چیزی که دانشی نسبت به آن ندارند منع نموده است
(وَ لا تَقفُ ما لَیسَ لَکَ بِهِ عِلمٌ ؛ از چیزی که دانشی درباره آن نداری پیروی مکن) ((سوره اسراء ۳۶)) این آیه به تنهایی نشان می دهد که اسلام تا چه اندازه به زندگی آگاهانه اهمیت می دهد.
تاکیدی که قرآن به پرورش نیروی عقل کرده است نیز نشان می دهد که از نظر قرآن ، یک انسان رشد یافته کسی است که اهل فکر و تشخیص باشد. از نظر قرآن اگر کسی فکر و اندیشه خود را به طرز صحیحی بکار گیرد و هدف او تنها درک حقیقت باشد می تواند رستگاری را از گمراهی تشخیص دهد و لذا هیچگونه اجباری در پذیرفتن اصول دین نیست(لا اِکراهَ فی الدّینِ قَد تَبیَّنَ الرُّشدُ مِنَ الغَیِّ. در دین هیچ اجباری نیست هدایت از گمراهی مشخص شده است((سوره بقره ۲۵۶)) از این آیه بر می آید که عامل اصلی انحراف و گمراهی انسانها بکار نگرفتن فکر و اندیشه است.
تفکر در تاریخ اسلام
از امام صادق علیه السلام نقل شده است:
فکر و اندیشه و آئینه خوبیها و پوشاننده بدیها و روشنی بخش دلها و موجب خوشخویی وسعهٔ صدر می شود.
به وسیله تفکر و انسان به صلاح روز رستاخیز و پایان کارش آگاه می شود و بر علم و دانشش افزوده می گردد و هیچ عبادتی بالاتر از تفکر نیست.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
یک ساعت تفکر بهتر از یک سال عبادت است و تنها کسانی به این مقام می رسند که خداوند آنان را به نور معرفت و توحید ویژگی داده باشند.
همچنین از رسول الله صل الله علیه و آله وسلم نقل شده که فرمود:
شخص عاقل برای خود باید ۳ برنامه روزانه داشته باشد: وقتی که برای مناجات با خداوند عز و جل و وقتی را برای حسابرسی از خویش و وقتی را برای «تفکر و اندیشه» در آنچه خداوند عزوجل دربارهٔ او انجام داده است. علاوه بر اینها وقتی را نیز به استراحت و بهره بردن از لذات حلال اختصاص دهد.
از امام علی علیه السلام نقل شده است که:
نبه بالتفکر قلبک .
به وسیله تفکر دل خود را بیدار کن .
تفکر و اندیشه سبب پیشگیری و درمان غفلت نیز می شود هرگاه انسان به کارهای خوب و آثار مثبت آن و به کارهای بد و نتایج سوء آن بیندیشد غفلت از روح و جانش دور می شود. فکر و اندیشه در مورد مرگ و پایان زندگی جلوی سرچشمه های اصلی غفلت را که هواپرستی و خودخواهی و فزون طلبی است می گیرد .
اهمیت افکار انسان
افکار انسان اهمیت بسزایی در زندگی او خواهد داشت. در واقع همانگونه که قدرت تفکر با وجود منحصر به فرد خود در انسان ، انسان را از سایر موجودات متمایز می سازد تاثیرات عمیقی نیز روی زندگی او خواهد گذاشت. بر این اساس چگونگی افکار انسان ، چگونه درگیر شدن در افکار خود ، چگونگی سازمان دهی آنها و غلبه انواع خاصی از افکار بر ذهن فرد مورد توجه روانشناسان است.
انوع افکار انسان
در یک طبقه بندی بسیار ساده افکار انسان در دو مقوله مثبت و منفی دسته بندی می شود. این نوع از دسته بندی بسیار مورد توجه روانشناسان مشاوره و بویژه مشاورانی است که دیدگاه شناختی دارند.
این دسته بندی دو نوع افکار مثبت و منفی در انسان شناسایی می شود و اعتقاد بر این است که غلبه هر یک از آنها بر ذهن فرد شیوه زندگی او را در حدی وسیع نشان می دهد. بطوری که همین افکار ساده به راحتی ممکن است موجب تفاوت سبک زندگی فرد با سایرین ، یا با خود او در مراحل مختلف شود.

آیا مایلید با یکبار مطالعه خط به خط کتاب را حفظ شوید؟!!!
آیا مایلید در زندگی به هدفتان برسید و همیشه
خوشبخت باشید؟!!!
مجموعه کامل برنامه ذهن برتر با حضور استاد بزرگ
(دکتر سیدا مرد حافظه ایران)
لذت حافظه قوی را تجربه کنید


امتیاز : |
30 |
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 3 |
|
تعداد بازديد :
1659
ارسال شده در: ساعت
نویسنده:
علیرضا عبادی
نظرات
(0)
موضوع:
مقالات,
روانشناسی,
برچسب ها :
تفکر,
نیرومندی جسمانی,
ضرورت تفکر از دیدگاه قرآن,
اهمیت افکار انسان,
انوع افکار انسان,
تکنولوژی فکر,
نقش تکنولوژی فکر در ورزش,
ذهن برتر,