چرا عرق میکنیم ؟

عرقکردن یا تعریق به تولید کردن مایعی به نام عرق که عمدتاً شامل آب میباشد، توسط غدد تعریق در پوست بدن پستانداران را گویند.
عرق
عرق از مواد شیمیایی یا بوداری مانند دی-متیلفنول (o-cresol) و تترا-متیلفنول (p-cresol)، و همچنین از مقدار کمی اوره تشکیل شده است. عرق از غدد عرق ترشح شده فيبرهای سود و موتور سمپاتيك غدد عرق بيشتر كولينژريك هستند.
کارکرد تعریق

در انسان عرق کردن در درجه اول به عنوان عملی برای تنظیم درجهٔ حرارت بدن است.
یکی از اعمال مهم پوست تنظیم حرارت می باشد که این عمل توسط تعریق در سطح پوست صورت می گیرد به این معنی که در زمان گرمای زیاد غدد عرق فعال شده و عمل تعریق را انجام میدهند و در نتیجه تبخیر رطوبت سطح پوست ، ایجاد خنکی در سطح بدن می گردد ودرغیر اینصورت اشخاص دچار تب غیر عفونی یا در حقیقت افزایش حرارت ناشی ازاین اختلال میشوند.از سوی دیگروجود تعریق سطح پوست با تنظیم رطوبت پوست در حد عادی، سبب نرمی پوست ودر حقیقت به جلوگیری از خشکی پوست نیزکمک می کند.
عرق کردن همچنین با عصبانیت، حالت تهوع و افزایش دما نیز افزایش مییابد. حیواناتی با غدد تعریق کم (به عنوان مثال سگها) با تبخیر آب از پوشش مرطوب حفره دهان و حلق، به نتایجی مشابه تعریق برای تنظیم دمای بدنشان میرسند. در راسته پستانداران نخستین پایه و اسبها عرق کردن مانند انسانها از زیر بغل است. اگرچه عرق کردن در طیف وسیعی از پستانداران یافت میشود،اما تعداد نسبتاً اندکی از پستانداران یافت میشوند که مانند انسانها و اسبها برای کاهش دمای بدنشان به این حد از عمل تعریق استفاده کنند.
اگر بدن در طول انجام حرکات ورزشی تعریق نداشته باشد انجام آن حرکات و فعالیتها بی فایده بوده و عرق کردن رابطه مستقیم با مقدار کالری مصرفی بدن و موثر بودن حرکات ورزشی دارد.
برای اثبات غلط بودن این باور، علل تعریق و رابطه آن را با حرکات ورزشی مورد بررسی قرار می دهیم. بدن انسان نیز مانند تمامی موتورها عمل می کند و بی وقفه در حال انجام کار است و تولید حرارت می نماید، هر چه ماهیچه ها بیشتر منقبض و منبسط شوند مقدار حرارت تولید شده نیز افزایش می یابد. بنابراین اگر راهی برای خنک شدن بدن وجود نداشته باشد پس از بیست دقیقه بر اثر بالا رفتن درجه حرارت بدنمان از هوش خواهیم رفت.
امتیاز : |
20 |
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 2 |
|
تعداد بازديد :
10942
ارسال شده در: ساعت
نویسنده:
علیرضا عبادی
نظرات
(0)
موضوع:
مقالات,
مقالات ورزشی,
برچسب ها :
عرق کردن,
عرق کردن ورزشکاران,
ورزش و سلامتی,
درمان بیماری هاچ,
مقاله ورزشی,
دلیل عرق کردن ورزشکاران,
کارکرد تعریق,
تنظیم درجهٔ حرارت بدن,
ورزش و تنظیم درجهٔ حرارت بدن,