حذف کشتی از المپیک
حذف کشتی از المپیک اشتباه بزرگ است
اقدام کمیته بینالمللی المپیک برای حذف کشتی از رشتههای ورزشی المپیک 2020، ورزش ایران را مات کرد.

کمیته بینالمللی المپیک در اقدامی عجیب اعلام کرد که میخواهد کشتی را از لیست رشتههای ورزشی المپیک سال 2020 خارج کند.
این خبر برای کشورهایی مثل ایران که در المپیک اکثر مدالهای خود را از کشتی به دست میآورند، شوکی بزرگ بود. برای ایران که در المپیک 2008 یکی از دو مدالش را کشتی گرفت و در المپیک 2012 ، نیمی از 12 مدالش را کشتی گیران کسب کردند، این خبری بسیار تلخ بود. حتی مردمی که ورزش را دنبال میکنند هم از این اتفاق بسیار ناراحت شدند
مربی مازندرانی تیم ملی کشتی آزاد کشومان گفت: حذف کشتی از بازیهای المپیک 2020 عجولانه، غیرمنطقی و یک اشتباه بزرگ است.
وی ادامه داد: وقتی خبر حذف کشتی از مسابقات المپیک را شنیدم، شوکه شده و نفهمیدم که چرا بعضیها دوست دارند که کشتی در المپیک نباشد.
وی خاطرنشان کرد: نمیدانم که حذف کشتی از طرف چه کسانی مطرح و پیشنهاد شده است، اما مسئولان ما هر طوری که شده باید جلوی این اقدام را بگیرند.
ناظری تصریح کرد: بیشتر مدالهای ورزش ایران در المپیک اختصاص به رشته کشتی دارد که این اقدام میتواند برای ورزش کشور گران تمام شود.
وی عنوان کرد: کشورهایی همچون ایران، روسیه، آمریکا، کوبا، ترکیه و .... با توجه به علاقه و کسب مدال در این ورزش باید با رایزنی خود تلاش کنند، جلوی حذف کشتی از المپیک را بگیرند.
مربی کشتی مازندرانی یادآور شد: مسابقات جام جهانی 2013 تهران بهترین بهانه است که با هماندیشی و همفکری فیلا و حضور 10 کشور برتر دنیا، جلوی این اقدام گرفته شود.

این کارشناس کشتی ایران در این باره می گوید: حذف کشتی از المپیک برخلاف جوی که در حال حاضر راه افتاده است، تصمیمی نیست که بدون تامل و دلیل گرفته شده باشد.
مسئولان ioc با بررسی 30 محور به این تصمیم رسیده اند که کشتی از قابلیتهای لازم برای یدک کشیدن عنوان "المپیکی" محروم است.
وی همچنین ادامه داد: واکنش هایی که مشاهده می شود، در شرایطی است که احتمال حذف کشتی از سال 1988 مطرح بود و بعد از المپیک سئول زمزمه هایی شنیده می شد و حتی به همین دلیل بود که در 92 بارسلون میلان ارسگان رییس وقت فیلا با خواهش از سامارنش درخواست کرد تا با حضور در سالن به تماشای فینال رقابتها بنشیند که سامارانش تحت تاییر جو حاکم حذف کشتی را منتفی کرد.
دلایل اصلی حذف کشتی از المپیک
با توجه به آمار دوپینگی های کشتی در المپیک ، همین مساله را هم یکی از اصلی ترین دلیل های حذف کشتی است
در لندن مخصوصا در رشته فرنگی بیش از نیمی از مسابقات بدون اجرای فن تمام می شد و که نشان می داد کشتی از ذات خودش دور شده و نتیجه گرایی را اولویت قرار داده است.
یازده کشور عضو IOC کشتی ندارند
کمیته بین المللی المپیک، با استناد به آمار فروش بلیط های بازی های المپیک و تعداد تماشاگران حاضر در مسابقات کشتی، استقبال مردم جهان از پخش تلویزیونی مسابقات کشتی و اولویت هایی چون سیاست های ضد دوپینگ، ترجیح داده است به حضور کشتی در مسابقات المپیک خاتمه دهد. این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که رافائل مارتینتی اخیراً اعلام کرد که بیلط های مسابقات کشتی در المپیک 2012 لندن، در همان روزهای نخست بازی های المپیک فروش رفت.
با همه این بحث ها هنوز هم شانس کشتی برای المپیکی ماندن به صفر نرسیده است و باید فیلا و کشورهای صاحب کشتی تمامی تلاش خود را بکنند تا بلکه این رشته در المپیک حفظ شود.
کشتی سمبل المپیک است و این بازیها کار خود را با کشتی آغاز کرد و تمام کشورهای اروپایی و آسیایی باید اعتراضات خود را به کمیته بین المللی المپیک اعلام کنند، همین طور که تا به امروز نیز چنین اتفاقی افتاده است. باید نمایندگانی به کشورهای صاحب کشتی عضو IOC اعزام کنیم تا کشتی در المپیک ماندگار شود.

مسابقات المپیک 2020 در یکی از سه شهر مادرید، توکیو و استانبول برگزار خواهد شد. با توجه به اهمیت کشتی در ژاپن و ترکیه، در صورتی که المپیک 2020 در توکیو یا استانبول برگزار شود، شاید شانس بقای کشتی هم در المپیک بیشتر شود. اما اسپانیا کشور کشتی خیزی نیست و برگزاری المپیک در مادرید، چندان به سود جامعه جهانی کشتی نخواهد بود.
کشتی از قرن هشتم پیش از میلاد، جزو ورزش های المپیک دوران باستان بود. بعدها نیز که مشعل المپیک دوباره در سال 1896 روشن شد، کشتی جزو ورزش های اصلی المپیک بود. اینکه در 116 سال گذشته، چه گذشته که کشتی از ورزشی اصلی در المپیک به ورزشی اخراج شده بدل شده، سوالی دشوار است که پاسخ آن مستلزم بررسی های فنی و تاریخی و جامعه شناسانه است.
فهرست مدال های کشتی گیران ایرانی در مسابقات المپیک، پیش رروی شماست:
1952: غلامرضا تختی (نقره) محمود ملاقاسمی (مدال برنز)، ناصر گیوهچی (مدال نقره)، جهانبخت توفیق (مدال برنز)، عبدالله مجتبوی (مدال برنز)،
1956: غلامرضا تختی (طلا)، امامعلی حبیبی (طلا)، محمدعلی خجستهپور (نقره)، مهدی یعقوبی (نقره)
1960: غلامرضا تختی (نقره)، محمدابراهیم سیف پور (برنز)،
کشتی فرنگی: محمد پذیرایی (برنز)
1964: اکبر حیدری (برنز)، محمدعلی صنعتکاران (برنز)
1968: ابوطالب طالبی (برنز)، شمسالدین سیدعباسی (برنز)، عبدالله موحد (طلا)،
1972: ابراهیم جوادی (برنز)
کشتی فرنگی: رحیم علی آبادی (نقره)
1976: منصور برزگر (نقره)
1988: عسگری محمدیان (نقره)
1992: عسگری محمدیان (نقره)، امیررضا خادم (برنز)، رسول خادم (برنز)
1996: رسول خادم (طلا)، عباس جدیدی (نقره)، امیررضا خادم (برنز)
2000: علیرضا دبیر (طلا)
2004: علیرضا رضایی (نقره)، مسعود مصطفی جوکار (نقره)، علیرضا حیدری (برنز)
2008: مراد محمدی (برنز)
2012: حمید سوریان (طلا)، امید نوروزی (طلا)، قاسم رضایی (طلا)
کشتی آزاد: صادق گودرزی (نقره)، احسان لشگری (برنز) کمیل قاسمی (برنز)

امتیاز : |
00 |
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0 |
|
تعداد بازديد :
5366
ارسال شده در: ساعت
نویسنده:
علیرضا عبادی
نظرات
(1)
موضوع:
اخبار هنرهای رزمی,
خبرهای عمومی و اعلانات,
تصاویر ورزشی,
برچسب ها :
حذف کشتی از المپیک,
چرا کشتی حذف شد,
حذف کشتی,
شوک خبر حذف کشتی,
پیشنهاد حذف کشتی,
کشورهای صاحب کشتی,
فرنگی,
کشتی در المپیک,
کشتی سمبل المپیک,
غلامرضا تختی,
حمید سوریان,
علیرضا دبیر,
صحبت های درباره حذف کشتی,
کشتی آزاد,
اصلی ترین دلیل های حذف کشتی,
احتمال حذف کشتی,